maanantai 18. heinäkuuta 2016

Täydelliset treffit - kun kaikki menee putkeen

Vaikka tässä blogissa olenkin muutamaan kertaan tehnyt nostoja nimenomaan teemoista, jotka ovat epäonnistuneista parisuhteista, parisuhteen yritelmistä tai treffeistä, niin eivät kaikki kokemukseni edellä mainituista todellakaan ole tuon suuntaisia. Toisaalta, jos olisivat, miten ylipäätään olisin pariinkin otteeseen päätynyt useampia vuosia kestäneeseen parisuhteeseen.

Rupesin miettimään millaiset ovat täydelliset treffit - osin sitäkin kautta että asiaa kysyttiin. Pakko myöntää, että en ollut aikaisemmin tullut itse edes miettineeksi juurikaan kriteereitä täydellisille treffeille. Enemmänkin mielessä oli ollut se tunnelma ja se kahden ihmisen välinen kemia.

"Toisaalta, tarvitseeko täydellisiä treffejä määritellä? Miksi?"

Tilanne toki muuttuu jos on vakiintuneessa parisuhteessa. Silloin ymmärrän, että treffipaikka ja treffien sisältö merkitsevät enemmän. Jotta asiat kuitenkin pidettäisiin jollain tavalla hallinnassa, keskitytään nyt ensitreffeihin sekä tapailuun. Nopeasti ajateltuna naisilla stereotypinen treffipäivä/-ilta olisi shampanjaa ja vaahtokarkk... eiku mansikoita. Suklaamansikoita. Tottakai. Miehille riittäisi lähipubi. Oikea vastaus onkin varmastikin jotain siltä väliltä?

Koen, että treffien tulisi jollain tavalla kuvastaa niiden järjestäjää ja valitsijaa. Oli se sitten mies tai nainen (huomioi tasa-arvo). Syömään (ei mielellään mäkkärin autokaistalle) ja leffa on varmasti toimiva monelle, mutta onko liian geneerinen, liian tavallinen? Säväyttääkö se? Vai onko se ihan sama?

Termariin kahvia, jotain pientä syötävää ja tuonne. Siinä mulle sopiva ensitreffipaikka. Joku tykkää, toinen ei.

Ekoilla treffeillä ainakin mun oma huomio keskittyy siihen toiseen ihmiseen. Miljöö ja ympäristö on lopulta sivuseikka. Katse. Loiste silmissä, onko sitä? Miten se ihminen kantaa itsensä, käveleekö selkä suorana vai jo valmiiksi alistuneena maailmalle? Katsooko silmiin, hymyileekö? Katoaako pilke silmäkulmasta viiden minuutin jälkeen (josta voikin vetää jo jonkun johtopäätöksen), vai roihahtaako se isompaan liekkiin (josta voi myös vetää johtopäätöksen)?

Treffipaikka, joka huokuu turvallisuutta. Josta pääsee nopeasti karkuun, jos vastaan käveleekin väärän väriset silmät omaava tyyppi, jonka Tinderin kuvat on otettu 25 kiloa sitten. Toisaalta - itse ehkä otan sen riskin ja suosin treffipaikkaa joka kuvaa minua. Vaikka jo heti ensitreffeistä saakka.

Ensitreffit ovat (minusta) onnistuneet, kun molemmilla on hauskaa. Tulee halu nähdä uudelleen. Edellä mainitut asiat ovat kohdallaan ja silmät käyvät kokonaan omaa keskusteluaan. Silloin kaikki on mennyt putkeen.

Miten sinä koet, tuttu ja turvallinen vai uskallatko kokeilla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti