tiistai 23. elokuuta 2016

Ero, ihastus ja eroihastus - miksi rehellisyys on niin vaikeaa?

On varmaan sanomattakin selvää, että miehissä ja naisissa on paljon eroja. Jos asia tuli jollekulle uutena ja yllätyksellisenä, avaa silmäsi ja katselepa pikkasen tarkemmin maailmaa.


Jos katsotaan tilannetta parisuhteen kannalta, ensimmäinen konkreettinen, näkyviä eroja muodostava tilanne on ihastuminen. Ihastuminen aiheuttaa sekä naisessa että miehessä fysiologisia, aivokemiallisia ja käytöksellisiä muutoksia. Nämä näkyvät molemmilla hieman eri tavalla.


Kun mies ihastuu, se tuntuu mukavana lämmityksen tunteena siellä, täällä ja tuolla. Mies saattaa käydä parturissa ja vaihtaa partahöylään uuden terän. Äidiltä saatu neule vaihtuu uuteen H&M:n alesta ostettuun, sinkkumiehen mielestä siistiin paitaan. Havaittavissa saattaa olla myös pientä veren pakkautumista tiettyihin ruumiinosiin. Tällä ilmiöllä on yleensä tapana (hetkellisesti) helpottaa ajan kuluessa, joten ei huolta - et tarvitse lääkärikäyntiä. Toisaalta, sopiva turvotus saattaa olla itsetuntoa hiveleväkin asia.


Mieleen itseasiassa tulee yksi kuuluisa tarina nyrkkeilijästä joka sai iskun vyön alle. Kipu oli sietämätön. Mies päätti mennä lääkäriin ja totesi "poista kipu mutta jätä turvotus".




Kun nainen ihastuu, aiheuttaa se vaatekaapin ja meikkilaukun täysremontin. Vanhat vaatteet ja meikit eivät yhtäkkiä olekaan enää käyttökelpoisia. Lisäksi alkaa suunnaton tuska ja ahdistus, tunteiden ja tulkintojen myrsky siitä kuinka yhtäkkiä ihastuksen kohteesta ei olekaan kuulunut puoleentoista tuntiin mitään keskellä työpäivää (entä jos toisella on vaan kiire?). Myös salikortti hommataan äkkiä ja kuntosalille pitää mennä edes pari kertaa - ihan vaikka pukuhuoneselfietä varten. Myös 28 lähintä kaveria pitää heti saattaa tietoiseksi asiasta, kolmekymmentä kaveria olisi sen sijaan jo juoruilua.




Jos sukupuolista löytyy eroja, löytyy kuitenkin jotain yhteistäkin. Tässä tapauksessa ainakin ujous. Välillä on tilanteita joissa poika tai tyttö haluaa ihailla ihastuksensa kohdetta kaukaa ja yrittää kaukorakkaudella sekä telepaattisin keinoin saada toisen palavasti rakastumaan, tai huomaamaan se sydäntä riipivä kaipaus. Toisaalta äärimmäisen söpöä, mutta toisaalta aivan helvetin tyhmää. Ihmiset eivät kuitenkaan ole ajatustenlukijoita. Ja sitä paitsi, tee se nyt tulevalle unelmakumppanillesi edes helpoksi! Jos haluut sitä miestä, ni halaa sitä miestä, lauloi joku renkutus aikanaan.


Välillä aina törmää niihin tilanteisiin, että omaa fiilistään ei saa kerrottua ennen kuin se mielitietty sattuu löytämäänkin jonkun toisen. Vasta sen jälkeen asiasta kerrotaan - usein vihaisena ja katkeroituneena - koska toinen ei ole nyt osannut lukea niitä helvetin ajatuksia. Tässäkin päästään eroihin.


Mies todennäköisesti menee Alkoon, ostaa pullollisen kirkasta, murjottaa yksin, samaistuu Eppujen "Murheellisten laulujen maa" - biisiin ja on parissa illassa yli sydäntä riipivästä tuskasta.


Myös nainen menee Alkoon, mutta ostaa sieltä pari pulloa kuohuvaa, soittaa parhaalle ystävälleen ja istuvat ja itkevät karua kohtaloa yhdessä. Parhaassa tapauksessa vielä soittavat tälle suunnattoman sydämettömälle ja paskalle miehenkuvatukselle haukkuakseen tämän ja manatakseen alimpaan helvettiin. Suomeen syntyi juuri yksi narsisti lisää.


Yhteenvetona: Jos tykkäät, kerro se. Teet asiat kaikille helpommaksi. Jos eroatte, älkää hukatko käytöstapojanne. Se ei ole sen arvoista.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti