sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Muuttaminen on perseestä!

Miten taata että muuttaessa menee hermot varmasti ja pääsee suljetulle osastolle lataamaan akkuja hetkeksi?


Muuta kuten minä! Eli tee esivalmistelut seuraavasti:


1) Muuta kerran vuosikymmenessä.


Kyllä. Olen edellisen kerran muuttannut alle parikymppisenä ja silloin ei ollut muuttokuormaa mitä viedä mukana. Nyt, ensimmäisen kerran kämppää tyhjentäessä ja toista täyttäessä voi todeta että ei enää ikinä. (Tai niinhän mä lupaan...)


2) Rakastu tavaroihisi.


Mutta ei kuitenkaan siten, että hilloaisit kaapeissa jokaista rikkoutunuttakin esinettä ja kapistusta. Jätä silti vuosittaiset kaappien siivoukset tekemättä ja muista myös säästää puhelimien ja pleikkareiden pahvilaatikot. Saatathan myydä sen tuotteen tai kapineen vielä pois jollekulle. Toisaalta, tämä kaappien täyttäminen mahdollistaa suoraan sen, että niitä purkaessa ja tyhjentäessä tekee löytöjä. Samalla tulee myös ostaneeksi muutaman rullan jätesäkkejä.


Välivaihe muuttoremontista.


3) Rakenna kaikki "viimeisen päälle"


Ruuvaa kaikki kiinni niin, että pysyvät kiinni ikuisesti. Tee johtokeloista mahdollisimman siistejä ja laita ne nippusiteillä kasaan niin, että ovat ikuisesti kerällä. Näin kaikesta tulee mahdollisimman vaikea purkaa ja tulet samalla repineeksi irti puolet seinästä teknisiä laitteita purkaessa.


Miehekäs sisustusvinkki: Velcrotarralla saat kaukosäätimet nätisti paikalleen ja pois viemästä pöytätilaa, esimerkiksi pöytälevyn sivuun tai vastaavaan paikkaan. Tasaista pöytätilaa jää näin hyvin muuhun käyttöön. Mutta onpahan perkeleellinen järjestely purkaa! Varsinkin jos olohuoneen pöytä ei löydäkään paikkaa olohuoneesta seuraavassa asunnossa. ARGH!


4) "Kyllä sitä kerkee..."


Eli jätä muuttaminen, pakkaaminen ja edes sen valmistelu viime tippaan. Kellon käydessä on todella mukava huomata, että voi helvetti - tuollahan on vielä kolme kaapillista tavaraa, tai nämä lattiathan täytyy vielä pestä. Varsinkin jos olet ollut tunnollinen timpermanni ja rakentanut edellisen vinkin ohjeen mukaan kaiken kunnolla. Vaikeaa on.


Näillä ohjeilla, onnea muuttoon! Voin luvata, että hirveän usein ei ole hinkua muuttaa kun esivalmistelut hoitaa kunnolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti