torstai 22. kesäkuuta 2017

Ruoanlaiton evoluutio

Sananlasku sanoo, kyllä suomalainen mies ruokaa osaa laittaa. Näin osaavat myös muutkin. Aikanaan tätini nykyinen aviomies oli ensimmäisillä treffeillään tarjonnut mannapuuroa.

Ruoanlaitto saattaa kuitenkin käytännönläheisyyteen tottuneelle sinkkumiehelle olla yllättävän tuskaista. Ainoa tuttu kodinkone onkin mikroaaltouuni ja niitähän saa nykyisin jopa uunitoiminnolla, jotta pakastepizzankin saa mikrossa lämpenemään. Helpolla pääsee, eikö vain?

Ongelmia tuleekin siinä vaiheessa kun pitääkin potentiaaliselle kumppanikokelaalle kokata jotain miellyttävää ja itse tehtyä. Pakastepizza ei mene läpi, iskit sitten kuinka paljon arkijuustoa siihen päälle tahansa. Mikroateriat eivät toimi myöskään. Samoin jos yrität lämmittää Lidlin korvapuusteja mikrossa ja sanoa että ovat vielä itse tehtyjä. 

Tulen itse perhetaustasta, jossa ennen omaan kotiin muuttoa ei ole ollut mitään asiaa keittiöön. Näin ollen kaikki mitä olen opetellut, on opeteltu käytännössä täysi-ikäisenä. Unohdetaan tässä se yläasteen köksä, josta ei juuri apua ollut. Opinpahan pitelemään kauhaa ainakin oikein päin. 

1) Nakkinuudelit 

Nakkinuudelit toimii myös arkiruokana. Osta popsin grillinakkeja paketillinen ja pari pussia pihvimaustettuja nuudeleita. Jos syöjiä on kaksi, tuplaa määrät. Ei muuten maksa paljon, eli sopii myös opiskelijabudjetille. Tarvitset tähän grillimaustetta ja jos haluat, lyö paprikaa tms sekaan.

a) paloittele nakit. Saat vähän kokkifiilistä aikaiseksi. Jos käytät tuoretta paprikaa, paloittele se myös tässä vaiheessa
b) keitä nuudelit ohjeen mukaan kattilassa
c) paista nakit ja paprikanpalat pannulla pienessä määrässä voita (näin saat nakkeihin jotain makua)
d) mausta nakkipalat grillimausteella. Maista että on sopivasti
e) dumppaa nuudelit paistinpannulle nakkien sekaan ja jos vettä tulee pannulle paljon, lyö täysi hööki päälle ja paista sekoitellen niin kauan että vesi on haihtunut.
f) mausta ketsupilla ja tarjoile. Kelpaa varmasti kun on itse tehty.



2) Peruna-sipuli lihapullat

Tämäkin toimii arkiruokana oikein hienosti. Jos haluat tuunata, niin mausta rohkeammin tai tee perus vihersalaatti (tomaattia, ruukkusalaattia ja kurkkua) kylkeen. Käy ostamassa Lidlistä lihapullia. Ne ruotsalaiset lihapullat toimivat oikein hyvin. Lisäksi tarvitset reilunkokoisen pussin peruna-sipulisekoitusta. Kilonkin pussi säilyy pakkasessa kun suljet pussin vain hyvin.

Arkiruokana voit helposti lämmittää jäisen peruna-sipulisekoituksen mikrossa. Lyö lihapullat pannulle pieneen määrään voita ja paista. Kun peruna-sipulisekoitus tulee mikrosta, mausta suolalla ja pippurilla. Lyö paistetut lihapullat sekaan ja mausta ketsupilla ja sinapilla.

Jos haluat hifistellä tai sinulla on ruokaseuraa, paista peruna-sipulisekoitus pannulla ennen lihapullia. Muista pieni määrä voita jo tähän vaiheeseen. Tulee muuten hyvää. 


Molemmat reseptit on todettu tehokkaiksi ja toimiviksi. Samalla pääset irti myös mikron paheesta ja saat hyvällä omallatunnolla sanottua että on itse tehtyä ruokaa. Näistä minä aloitin, nyt paistan pihvejä itse leikatusta ulkofileen palasta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti