keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Ja kaikki jäi rivien väliin

Vanhan sanonnan mukaan viisas oppii virheistään, tosi viisas toisten virheistä ja ylimielinen ei mistään eikä millään.

Onneksi on hyviä ystäviä ja kavereita jotka ovat parisuhteessa ja tarvitsevat välillä apua ja tukea idioottien kumppanien kanssa - sekä miehet että naiset. Toiset tarvitsevat terapiasohvaa punaviinin voimalla ihan vaan lasten ja elämänsä kanssa. Sinkkumiehelle se avaa satunnaisesti aivan täysin uudenlaisia ovia elämään, maailmaan ja parisuhteisiin, välillä voidaan vaihtaa "been there, done that" - kokemuksia. Ja ihan vaatteet päällä ja keskustellen. Ei piilomerkityksiä.

On ironista, että samoja keskusteluja, samasta asiasta käydään sekä miesten että naisten kanssa. Joskus jopa saman pariskunnan kanssa. Erikoista on että molemmilla on samasta asiasta täysin päinvastainen tulkinta.

HYVÄT NAISET. Mies on yleensä varsin yksinkertainen eläin. Mies harvemmin tulee miettineeksi sitä, että tässä Youtube-biisin sanoissa saattaa olla jokin pieni, sopiva piilomerkitys joka naiselle aukeaa loistavana kuin tuhannen watin hehkulamppu. Miehelle kappaleen linkittämisen syyt ovat usein huomattavasti yksinkertaisempia, kuten vaikka se että biisi on vain hyvä. Siihen ei vaadita sen kummallisempaa syytä.

Toki on hauskaa, kun kaivaa biiseistä ja niiden rivien välistä konjunktioiden relatiivimerkityksiä, mutta ketä se auttaa? Miksi? Varsinkaan, kun miehet hyvin harvoin oikeasti miettivät näin pitkälle moisia asioita. Muistat varmasti rinnastuksen putkiaivoista, laittaisin sen tiskiin tässä kohtaa. Toisaalta ymmärrän jos tarvitaan tyttöjen iltaan keskustelun aiheita ja pohdiskeltavia teemoja. Väittäisin kuitenkin silti, että parempiakin aiheita on.

HYVÄT MIEHET. Muistakaa ihmeessä nyt jo viimeistään tässä kohtaa, että jos naisellanne on XX-kromosomit, hän todennäköisesti jossain kohtaa etsii jostain asiasta piilomerkityksiä. Mikäli naisellanne ei ole XX-kromosomeja (vaan XY-kromosomit, daa), on teitä kusetettu. Rankasti. Sopikaa naisenne kanssa, että mikäli satut jakamaan youtube-videon vaikka huvin vuoksi, tai koska se nyt-vaan-sattuu-olemaan-hauska-biisi... Laitat siihen perään kommenttina "ei rivivälejä". Tällä tarkoitetaan siis sitä, että rakas puolisonne voi keskittyä kuuntelemaan biisin melodiaa tai katselemaan persettään ketkuttavia ihmisiä videolla, ilman huolta rivien väleistä. Älkääkä unohtako tätä, muuten sapettaa, koska sen jälkeen niitä rivienvälejä syynätään varmasti.

Ja naiset - tehkää parisuhteesta myös itsellenne stressivapaampaa. Uskokaa "ei rivivälejä" - lausahdusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti